Ve velké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli a česnek a smažíme,až změknou. Dále přidáme rýži a smažíme,až je průsvitná.Přilijeme trochu vývaru a mícháme,až se vstřebá.Opět přilijeme trochu vývaru a mícháme. Celý postup opakujeme asi 20 minut,až je rýže hotová a má krémovou konzistenci. Pokud je to nutné,přidáme ještě horký vývar. Nakonec vmícháme nakrájená rajčata, tuňáka a kukuřici.Okořeníme a přidáme nakrájený koriandr. Rizoto těsně před podáváním posypeme strouhaným sýrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. dubna 2010
Italské rizoto
2 pol.lžíce olivového oleje, 1 najemno nakrájená červená cibule, 1 drcený stroužek česneku, 200 g rýže,500 ml vařícího zeleninového vývaru, 100 g rajčat nakrájených nahrubo, 200 g tuňáka z konzervy, osušeného a rozděleného na kousky, 200 g sladké kukuřice z konzervy, osušené, sůl, čerstvě mletý pepř, 3 pol.lžíce nakrájeného čerstvého koriandru, 50 g jemně strouhaného parmezánu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat