2 vejce,4 středně velká rajčata,trochu soli a pepře,1 malá cibule,150 g tuňáka v oleji,2 lžíce majonézy,4 olivy plněné paprikou,2 lžíce sekané petrželky
Vejce propíchněte, vložte do vroucí vody a vařte 8 minut.Ochlaďte je studenou vodou, oloupejte, rozkrájejte
kráječem nejprve na plátky a potom na kostičky.Z rajčat odřízněte vršek a lžící vydlábněte vnitřek.Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolte,opepřete, obraťte a nechte okapat. Dužninu zbavenou semínek jemně posekejte. Oloupanou cibuli jemně nastrouhejte, smíchejte s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou,jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochuťte.Naplňte rajčata a přiklopte odříznutý vršek každého rajčete. Vhodnou přílohou jsou plátky citrónu, snítky kopru a petrželky na zdobení, toastový chléb s máslem atd. Olivy můžete nahradit kapary nebo zeleným pepřem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat