Postup: Prebranou, proplachnutou čočku namočime asi na 2 hodiny do studene vody, dame varit a behem varu pridame očistene a na platky nakrajene žampiony. Z drobne nakrajene cibule, mouky a časti oleje pripravime ružovou jišku, zredime ji vodou, dobre ji povarime. Na kolecka nakrajeny parek osmažime na oleji, vmichame papriku a pridame do polevky. Osolime ji a okorenime peprem a prolisovanym cesnekem. Pred podavanim polevku posypeme sekanou petrželkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
6. prosince 2009
Čočková polévka s párkem a žampiony
Suroviny: 120 g cocky, 4 lzice oleje, 3 lzice hladke mouky, 1 cibule, 1 parek, 150 g cerstvych nebo sterilovanych zampionu, mleta paprika, pepr, petrzelka, sul
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Recept vypadá velice dobře, podle mé chuti, okomentuji až ho uvařím. Bude to ještě dnes, nebo zítra. Místo žampionů použiji hlivu ústřičnou. Díky za zajímavé recepty Szabová Miroslava
OdpovědětVymazat