1500
g vepřových žeber, sůl ,svazek mladých cibulek ,mrkev, petržel,
0,5 celeru ,6 lžic oleje ,30-50 g cukru krupice ,bobkový list ,10 zrnek nového koření
Očištěnou kořenovou zeleninu a nať cibule nakrájíme, dáme do kastrolu, zalijeme
olejem, posypeme cukrem a promačkáme. Nasekaná vepřová žebra omyjeme, osušíme a
přidáme k zelenině. Cibulky očistíme, podélně rozkrojíme a přidáme k masu.
Zeleninou pokryjeme maso, nádobu přikryjeme a necháme den v chladu odležet.
Před grilováním maso a cibulky vyjmeme z marinády, maso osolíme a na rozpáleném
grilu pečeme z obou stran do zlatova, cibulku jen krátce.Během grilování
potíráme olejem z marinády. Podáváme s kyselým zelím nebo kysaným zelím,
bramborami či chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat