400 g polohrubé mouky, vejce, sůl ,150-200
ml vody
náplň : 750
g hlávkového zelí, 100 g másla , velká cibule, sůl ,mletý pepř
Zelí očistíme, nakrouháme
nebo nakrájíme, posypeme solí a důkladně promačkáme. Necháme 10 minut stát a
potom slijeme vodu. Na polovině dávky másla zpěníme cibuli, přidáme vyždímané
zelí a dusíme do měkka. Opepříme, popřípadě dosolíme. Na vál prosejeme mouku,
přidáme vejce, vodu a sůl a vypracujeme nelepivé těsto, rozdělíme na 3 díly a z
každého vyválíme placku (3 mm). Vykrajujeme kolečka o průměru asi 8-10 cm.
Doprostřed dáme trochu vychladlé zelné náplně, přeložíme a okraje přitlačíme. Vaříme
ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch, nebo smažíme. Vařené přelijeme máslem.
Žádné komentáře:
Okomentovat