600-800 g králičího zadku ,100-120
g libové slaniny, 100 ml bílého vína, 200 ml smetany, 100 g kořenové zeleniny ,malá
cibule 0,5 lžičky rajského protlaku ,hořčice, sůl ,mleté divoké koření
Králičí maso rozdělíme na 50-70 g velké dílky. Protáhneme jimi část proužků
slaniny, obalených v mletém divokém koření. Potřeme směsí ze soli, hořčice,
rajského protlaku a části vína. Necháme 6-8 hodin odležet. Poté na zbytku
slaniny zlehka osmahneme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme
odleželé maso. Zastříkneme vínem a zvolna dusíme doměkka. Na závěr přilijeme
smetanu. Maso vyjmeme. Omáčku se zeleninou nezahušťujeme, ale prolisujeme nebo
rozmixujeme. Příloha : houskový knedlík.
Žádné komentáře:
Okomentovat