200 g čočky , 200 g jáhel, velká
cibule ,100 g sádla, nejlépe husího mletý pepř, sůl ,majoránka, drcený kmín
Čočku důkladně propláchneme a na několik hodin namočíme do studené vody. Poté
ji uvaříme do poloměkka a přidáme k ní přebrané, dvakrát vařící vodou spařené
jáhly. Společně dovaříme doměkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle a
vmícháme ji s prolisovaným česnekem, mletým pepřem, drceným kmínem a solí do
směsi čočky a jáhel. Dobře promícháme. Pekáček vymastíme sádlem, naplníme
připraveným prejtem a ve vyhřáté troubě zapečeme asi 25 minut při 180 °C. Příloha
: chléb nebo bílé pečivo, nakládaná zelenina.
Žádné komentáře:
Okomentovat