Rohlíky pokrájíme na
kostičky a zalijeme takovým množstvím mléka, aby se všechno vsáklo. Do mísy
dáme maso, celá vejce, rohlíky s mlékem, majoránku, Krenex, petrželku, osolíme,
opepříme a důkladně promícháme. Je-li hmota příliš řídká, zahustíme ji
strouhankou. Vytvarujeme šišku, do které zabalíme párky. Uložíme na pekáč,
povrch šišky potřeme bílkem, trochu podlijeme vodou, vložíme do vyhřáté trouby
a pečeme asi hodinu při 200°C .
Podle potřeby podlijeme a občas přelijeme sekanou výpekem. Jestli na povrchu
rychle tmavne, přikryjeme poklicí nebo alobalem. Podáváme teplou s bramborovou
kaší a zeleninovým salátem nebo s vařenými bramborami a dušeným kysaným zelím. Můžeme
podávat i studené s chlebem a kyselou okurkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat