4 plátky vepřové kotlety, sůl, 4
velké cibule, 50 g tvrdého sýra
marináda: 250 ml majonézy, lžička karí, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky
kremžské hořčice
Všechny suroviny na marinádu
promícháme. Maso osolíme a lehce naklepeme. Plátky masa protáhneme marinádou,
naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Necháme v chladu uležet,
nejlépe do druhého dne. Cibuli nahrubo nasekáme. Tři cibule rozprostřeme na dno
pekáče. Na cibuli naskládáme maso obalené marinádou a posypeme je zbývající
cibulí. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Po 50 minutách
posypeme maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečeme. Na posledních
10 minut můžeme pekáč odkrýt. Podáváme s jakkoliv upravenými bramborami a
zeleninovou oblohou nebo salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat