4 plátky kuřecích nebo krůtích prsou,
trochu hladké mouky, kousek másla, 2 velké cibule, 2 vrchovaté lžíce plnotučné
hořčice, 150 - 200 ml smetany na vaření, sůl, pepř, petrželová nať
Plátky masa lehce naklepeme, z obou
stran osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso na
něm z obou stran mírně opečeme. Vyndáme z pánve a do výpeku nasypeme nadrobno
pokrájenou cibuli. Za stálého míchání osmažíme (ne do tmava). Přidáme hořčici,
trochu horké vody nebo masového vývaru a rozmícháme. Vložíme plátky masa a pod
pokličkou dusíme doměkka. Až je maso měkké, přilijeme smetanu a vmícháme
posekanou zelenou petrželku. Necháme přejít varem. Podáváme s rýží nebo
těstovinami a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat