4 lžíce oleje,čajová lžička kari koření (nebo graham masaly),0,5 čajové lžičky kmínu, drceného, nebo čerstvě natlučeného, 0,5 čajové lžičky černuchy, neboli černého kmínu,sušená chilli paprička, cibule najemno nakrájená,2 stroužky česneku, rozmačkané,hrnek červené čočky /předem namočená /,1,5 litru zeleninového vývaru
Ve středním hrnci si rozehřejte olej a minutu na něm restujte všechno koření včetně chilli papričky. Přidejte cibulku a po chvíli i česnek a pomalu smažte do zlatova. Přisypte scezenou čočku a chvilku ji nechte opéci spolu s cibulkou a kořením, zalijte horkým vývarem a po přivedení k varu vařte na středním plamenu cca 10 minut. Vyjměte chilli papričku a ponorným mixérem polévku mixujte do vyhovujíci konzistence
Žádné komentáře:
Okomentovat