těsto: 250 g práškového cukru,4 vejce, vanilínový cukr,1,25 dl oleje, 1,25 dl mléka,300 g polohrubé mouky, 0,5 balíčka prášku do pečiva
náplň: 1 l pomerančového džusu,2 krémové prášky vanilkový pudink,6 polévkových lžic cukru
na ozdobu: 2,5 dl džusu,5 dl smetany na šľehání, 2 ztužovače šlehačky,2-3 balíčky dlouhých piškotů,čokoláda, rum
Vejce, cukr a vanilínový cukr smícháme. Přidáme olej, mléko a mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme na vymazaný,
pomoučený hlubší plech a upečeme. Krém uvaříme z džusu,
krémových prášků a cukru. Teplý krém vylejeme na vychladlé těsto a dáme do
chladu. Potom něj natřeme dotuha vyšlehané šlehačky se ztužovačem. Piškoty namáčíme v džusu s rrumem a klademe je těsně vedle sebe
na šlehačku. Vrch ozdobíme roztavenouu čokoládou. Řezy krájíme mezi piškoty.
Žádné komentáře:
Okomentovat