Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na kousky.
Sýry ( Niva, Eidam, Gouda ) nakrájíme na kostičky nebo hranolky, pouze nivu
nastrouháme. Ve velkém hrnci uvaříme v mírně osolené vodě fazolové lusky. Po 6
minutách fazolky vybereme a propláchneme studenou vodou. Do hrnce s vroucí vodou vložíme těstoviny,
zamícháme a znovu přivedeme do varu. Po 8 minutách těstoviny ochutnáme a musí
být měkké, ale pevné. Uvaření těstoviny scedíme a vsypeme do mísy. Nakrájené
sýry zabalíme do alobalu a v troubě je lehce rozehřejeme. Rozehřejeme je jen na
několik minut, aby změkly. Rajčata a olivy přepůlíme. K těstovinám přidáme
uvařené fazole, olivy, rajčata, petrželku a podle chuti citronovou šťávu, olej,
pepř a sůl. Salát lehce protřepeme vidličkama a necháme vychladnout. Na velkou
salátovou mísu rozložíme listy čekanky, pak na ně navršíme salát, do kterého
jsme opatrně zamíchali mírně rozehřáté sýry.
Žádné komentáře:
Okomentovat