4 pstruzi, sůl, rostlinný olej
těstíčko: 3 bílky, 2 lžíce hladké mouky, lžíce škrobové moučky, lžička sójové omáčky, lžíce rostlinného oleje
omáčka: cibule, lžíce sójové omáčky, lžička moučkového cukru, lžička citrónové šťávy, lžička mletého zázvoru, 1/4 lžičky pálivé papriky, lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce vývaru, lžíce karamele
Menší ryby (pstruh, okoun, lín) očistíme a ponecháme hlavu i ocas. Na talíři si připravíme těstíčko z ušlehaných bílků nebo vajec, mouky, škrobové moučky, sójové omáčky a oleje. Jeli těstíčko příliš řídké, přidáme trochu mouky. Rybu osolíme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji nebo sádle dorůžova ze všech stran.Mezitím si připravíme ostrosladkou omáčku. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, karamel, citrónovou šťávu. Krátce prohřejeme a stáhneme z ohně, podle potřeby přidáme trošku vody nebo vývaru.Osmaženou rybu polejeme omáčkou a pokapeme ještě olejem. Příloha : rýže a zeleninový salát
Žádné komentáře:
Okomentovat