4 velké papriky, asi 400 g vykostěného pečeného nebo vařeného kuřecího masa, 150 g zelených fazolek (i mražených), menší cibule, 3 stroužky česneku, 8 plátků anglické slaniny, vejce, vrchovatá lžíce pšeničných klíčků (nebo strouhanky), lžička sladké mleté papriky, lžička Vegety nebo Podravky či Aromátu, 200 ml kuřecího vývaru (i z kostky), hrst petrželky, sůl, pepř
Kuřecí maso rozmixujeme nebo pomeleme společně s drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Pak přidáme drobně nakrájené a doměkka uvařené fazolky, rozšlehané vejce, nasekanou petrželku,ochutíme solí, vegetou a pepřem a směs zahustíme pšeničnými klíčky nebo strouhankou. Směsí naplníme podélně rozkrojené a očištěné papriky a dáme je do nízké mísy remosky. Na každou papriku položíme plátek anglické slaniny, kterou lehce obalíme v mleté paprice, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s vařenými bramborami nebo celozrnným pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat