5-6 velkých brambor, majoránka, sůl, česnek, kmín, 3 rohlíky,
2 dl mléka, lžička vegety, lžíce sádla, 100 g slaniny, cibule, 4 vejce, kuře,
grilovací koření (nebo koření na pečené kuře)
Očištěné kuře rozporcujeme na osm dílků. Rohlíky nakrájíme na
kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Na pánvi rozehřejeme sádlo,
přidáme na kostičky pokrájenou slaninu, nadrobno posekanou cibuli a osmažíme.Brambory
oloupeme, nastrouháme a slijeme z nich puštěnou vodu. Osolíme, přidáme
majoránku, kmín, rozmačkaný česnek, 2 vejce a promícháme. K rohlíkům přidáme
vegetu, celý obsah pánve, 2 vejce a promícháme. Bramborovou a rohlíkovou směs
smícháme dohromady a nalijeme do dobře vymazaného pekáče. Na ni naskládáme
osolené kousky kuřete kůží dolů, lehce do směsi zatlačíme a posypeme grilovacím
kořením. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Po 45 minutách
vytáhneme, kousky kuřete otočíme kůží nahoru, posypeme grilovacím kořením a už
bez pokličky dopečeme do zezlátnutí masa.Podáváme se zeleninovým salátem nebo s
kysaným zelím.
Žádné komentáře:
Okomentovat