400-500 g
špaget,sůl ,400 g zelených fazolek, 2 lžíce olivového oleje ,150 g slaniny nebo parmské
šunky, 2 stroužky drceného česneku ,2 velká rajčata nakrájená na plátky ,mletý pepř ,hrst lístků čerstvé bazalky ,50 g strouhaného parmezánu
Podle
návodu na obalu uvaříme špagety al dente. Fazolky očistíme, zbavíme vláken,
rozkrojíme na polovinu a v mírně osolené vodě je uvaříme do měkka, ale křupava.
Stačí jen pár minut, samozřejmě podle stáří a kvality fazolek. Hotové fazolky
potom slijeme. Mezitím v hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm
nakrájené plátky slaniny. Když je pěkně křupavá a opečená, přendáme ji stranou
a na vypečeném tuku osmahneme česnek, přidáme plátky rajčat a osmahneme je
krátce z obou stran, trvá to přibližně 5 minut. Stáhneme s ohně, podle chuti
osolíme a přidáme uvařené fazolky. Směs
s fazolkami vmícháme do uvařených scezených těstovin, přidáme opečenou slaninu,
ochutíme mletým pepřem a bazalkou a podáváme posypané strouhaným parmezánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat