Na osmince másla
zpěníme středně velkou cibuli do sklovita, zasypeme lžičkou sladké papriky.
Naklepané osolené a opepřené vepřové řízky (6)po obou stranách opečeme,
podlijeme a dusíme. Asi po 20 minutách přidáme na jemném struhadle nastrouhanou
kořenovou zeleninu (2 mrkve, půl celeru, 1 petržel), asi 2 feferonky a několik
plátků usušené houby zvané pestřec (zastupuje lanýže, které nemíváme v zásobě).
Podusíme doměkka a zalijeme litrem zakysané smetany zahuštěné hrubou moukou.
Omáčka sice nemá ten hedvábný charakter jako obvyklá svíčková, ale strouhaná
zelenina a hrubá mouka jí dodávají výbornou chuť. Můžeme podávat s knedlíkem, s
rýží, ale nejvíce chutná s moučnými noky. K jídlu se pije nejlépe plzeňské
pivo.
Žádné komentáře:
Okomentovat