Houby omýt a pokrájet
na malé kostičky. Podobně nakrájet i husí játra a oboje osmahnout v polovině
množství másla. Okořenit solí, mletým pepřem a petrželkou. Housky namočit do
mléka. Žloutky smíchat se zbylým máslem, přidat připravenou směs hub s játry a
rovněž dobře vymačkané housky. Okořenit solí, pepřem, majoránkou a vše promíchat.
Nakonec přimíchat ušlehané bílky. Kuřata omýt a zvenku i zevnitř osolit. Rukou
uvolnit kůži směrem od krku a do uvolněné kapsy mezi kůží a masem vměstnat
připravenou náplň. Slaninu nakrájet na tenké plátky a obalit jimi prsa kuřete.
Takto připravená kuřata položit do pekáčku a s trochou oleje péci v předehřáté
troubě asi 160° dozlatova. Propečená kuřata naporcovat a podávat s čerstvě
smaženými hranolky a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat