Kuře i droby umyjeme a
osušíme. Droby vložíme zpět do kuřete, které ze všech stran osolíme, opepříme a
posypeme zázvorem a šafránem. Poklademe na něj kousky másla a pak je vložíme do
vyššího hrnce, přilijeme 3,5 dl vody. Na středním plameni vaříme asi hodinu,
během varu kuře pravidelně obracíme. Po hodině jej vyjmeme z vývaru, rozsekáme
na porce a necháme vychladnout. Mezitím namícháme jednu polévkovou lžíci pálivé
papriky a jednu kávovou lžičku kuminu - římského kmínu (v nouzi stačí i
klasický kmín) s 50g rozpuštěného másla. Osolíme. Omáčkou potíráme jednotlivé
porce kuřete, které pak poklademe na gril a upečeme do zlatova. Vhodnou
přílohou je zeleninový salát.
Žádné komentáře:
Okomentovat