500 g hovězího masa ,500 g
vepřového masa, 300 g kuřete nebo krůty, 100 g slaniny, 1–2 nožky domácí či jiné oblíbené klobásy ,500 g kysaného zelí 1 menší hlávka
bílého zelí ,4 cibule ,hrnek sušených hřibů ,sádlo nebo olej ,sůl, mletý pepř a
kmín na maso ,ocet, cukr, sůl a kmín do hlávkového zelí
Nakrájíme jednotlivé druhy masa na kostky, pokrájíme zelí a všechnu cibuli.
Namočíme houby. Na zpěněnou cibuli dáme dusit kysané zelí. V dalším kastrolu
zpěníme cibuli, zalijeme ji hrnkem vody, přidáme ocet, cukr, kmín, sůl a
pokrájené zelí. Dáme také dusit. Ve třetím kastrolu osmahneme slaninu a 2 cibule na troše tuku, pak přidáme
hovězí maso a opečeme ho. Okořeníme kmínem a přilijeme hřiby i s tekutinou.
Přikryté dusíme asi půl hodiny, přidáme vepřové, až se zatáhne, pak drůbeží
maso. Kořeníme a solíme dle vlastní chuti. Pomalu dusíme do změknutí, klobásku
pokrájenou na půlkolečka přimícháme do hotového masa. Do masové směsi vmícháme
postupně obě zelí.
Žádné komentáře:
Okomentovat