3 lžíce panenského olivového oleje extra, 55 g másla, 100 g nakrájených hříbků, 2 šalotky, nakrájené na velmi jemná kolečka, 145 g vařené šunky, nakrájené na větší kousky. 1 kostka hovězího bujonu, 5 lžic červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, sůl a černý pepř, 510 g čerstvých špaget, čerstvě nastrouhaný parmazán na posypání
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vsypeme do ní hříbky, šalotku a šunku a smažíme 2 - 3 minuty, dokud se vše lehce nezbarví. Do pánve rozdrobíme kostku bujonu a přilijeme víno. Necháme je 1 - 2 minuty vařit, poté přilijeme rajský protlak a opět 2 - 3 minuty vaříme, dokud šalotka nezměkne. Omáčku okořeníme. Uvaříme těstoviny, nasypeme do houbové omáčky a asi 1 minutu ještě mícháme. Pokud se nám zdá omáčka příliš hustá, můžeme ji zředit trochou vody z těstovin. Špagety podáváme s parmazánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat